RSS

Elektros išvedžiojimas ir vidaus tinkavimas

18 Dec

Išsivedžiojom laidus po visą namą. Pagal standartus rozetėms imamas trigyslis laidas 2,5kv mm. Skaičiuojama maždaug taip 16 A automatui  vienas automatas 4 rozetėm. Šviestuvam imamas 1,5kv mm laidas ten jau galima dalinti į zonas , kad išmušus vieną automatą būtų tam tikrose vietose šviesa. Laidus pirkau Vilmos firminėj parduotuvėj šiaurės miestely. Tie laidų tvirtinimo kabliukai su vinutėm labai nekoks reikalas ir kokių 3 tik 1 įsikala arba lūžta vinis, arba jei į akytbetonį tai nelaiko nieko… tai užsimaišiau gipso klijų perlfix,  jie greit kietėjantys,  tai kur laisviau buvo ir  nelaikė –  užtepiau jų .

 

Tinkavimui samdėm tinkuotojus ištinkavo šlapiu tinku neprisimenu kiek mokėjom bet tikrai nedaug. Vėliau nuomavom garų surinkėją kad sutrauktų drėgmę… PASTEBĖJIMAS: drėgmės surinkėjas dirba efektyviausiai kai yra bent 20 laipsnių temperatūra, todėl jei yra galimybė reikia patalpas šildyti .

 

Vėliau apdirbau kiekvieno lango angokraščius ( “atkosus” ). užklijavau po 5 cm polistireno ir dar sutvirtinau fasadiniais kaiščiais . Vėliau tais pačiais klijais buvo užklijuotas fasadinis tinklelis stiprumui, o finale nuglaistyta ir nudažyta. tas polistirenas labai sumažina šilumos nuostolius .

 


elektra1tinkas 2tinkas3

 
1 Comment

Posted by on December 18, 2012 in Uncategorized

 

One response to “Elektros išvedžiojimas ir vidaus tinkavimas

  1. Bangunamas

    March 2, 2014 at 1:39 pm

    Norėjau paklausti kokia jūsų nuomonė apie langų rėmų paslėpimą putplastyje? Kaip jums atrodytų storesnis putplasčio sluoksnis kai matosi tik 1-2 cm lango rėmo?
    Ar labai prastai atrodytų?

    Taip pat norėjau paklausti ar jums būtų priimtinas langų angokraščių šonų įrengimas ne 90 laipsnių kampu kaip dabar matomoje nuotraukoje, bet kokių 60-50 laipsnių kampu. Taip jie užstotų mažiau šviesos kai sienos storos.

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar